The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Skunkworks > Gear and Accessories

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 5, 2020, 03:02 PM   #1
tank1949
Senior Member
 
Join Date: November 12, 2012
Posts: 204
ARMS quick release rings moving POI?

Has anyone experience ARMS quick release 30mm rings moving POI? I am not talking about removing and reattaching scope and then noticing that POI has moved slightly. I am describing flyers, open groups and then going back to tight groups while shooting the same loads and using a Led Sled. I am having an issue with accuracy using a Leupold Mark 4/ARMS quick release rings/Rock River X-1(308). I mounted and tested a Schmidt Bender 2.5x10x 30mm scope using Warne quick release and groups were <MOA. I've had problems with Leupold before but they provided me great customer service.

Warne, typically loses about 1/2 MOA on my other rifles after removing and then reattaching. ARMS rings have good reputations, but I may have gotten a defect.
tank1949 is offline  
Old February 17, 2020, 09:16 AM   #2
MarkA
Member
 
Join Date: January 23, 2017
Location: Central KY
Posts: 34
I have the A.R.M.S QD rings on a nice Vortex optic, that I bought when I was putting together a M1A. I did some other things to the rifle that so far, hasn't resulted in stellar performance. I was always suspect of the rings or the scope base, but.. as soon as I swapped the scope and rings over to my bolt gun, it was shooting <MOA on that platform.

So in short, no. Mine have been fine.
__________________
~Mark
NRA Benefactor 2018
MarkA is offline  
Old February 19, 2020, 05:37 PM   #3
Unclenick
Staff
 
Join Date: March 4, 2005
Location: Ohio
Posts: 17,179
Quote:
Originally Posted by Tank1949
I am describing flyers, open groups and then going back to tight groups while shooting the same loads and using a Led Sled.
I'm not clear what you mean. Are you saying that the same scope and rings shoot tight groups just fine when on a Lead Sled, but not in some other position? Or do you remove the scope for the Lead Sled tests and use some other sight? If the problem is the former, it is likely the other position is the problem. I've seen slipping shoulder contact cause 2 MOA shifts in POI, even with a sling on, but they've only moved the POI, not opened groups up. If you have an upper that doesn't float the handguard, I'd be suspicious stock pressure is on the barrel somewhere that isn't consistent. If it is other sights that work, then it is most likely the scope has something loose inside and needs factory service.
__________________
Gunsite Orange Hat Family Member
CMP Certified GSM Master Instructor
NRA Certified Rifle Instructor
NRA Benefactor Member and Golden Eagle
Unclenick is online now  
Old March 10, 2020, 07:13 PM   #4
tank1949
Senior Member
 
Join Date: November 12, 2012
Posts: 204
Sorry to take so long to get back. ARMS rings were main problem. I swapped to fixed rings and most of the issues went away. Just to be sure I sent scope back and explained issue to Leupold! THX!
tank1949 is offline  
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2018 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.04053 seconds with 8 queries