The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Hide > NFA Guns and Gear

Reply
 
Thread Tools
Old March 29, 2014, 10:29 AM   #1
Deja vu
Senior Member
 
Join Date: March 14, 2010
Location: Border of Idaho & Montana
Posts: 2,153
Efile for a form 1 with out a trust?

Can you do an efile if you do not have a trust and/or are doing a form 1?
__________________
Shot placement is everything! I would rather take a round of 50BMG to the foot than a 22short to the base of the skull.

all 25 of my guns are 45/70 govt, 357 mag, 22 or 12 ga... I believe in keeping it simple
Deja vu is offline  
Old March 29, 2014, 11:03 AM   #2
Willie Lowman
Senior Member
 
Join Date: March 5, 2009
Location: Uh-Hi-O
Posts: 2,453
Quote:
Originally Posted by ATF
If the submission of the form requires fingerprints, photographs, and the Law Enforcement Certification, the submission cannot be done using eForms – the application must be submitted on paper to the NFA Branch. Accordingly, Forms 1, 4 and 5 may be submitted using eForms if the applicant maker or transferee is a legal entity, such as a corporation, trust, or LLC. The submission of the application will require that the documents establishing the legal entity be attached electronically to the application.
HTH
Willie Lowman is offline  
Old April 7, 2014, 02:39 PM   #3
Jack_Bauer24
Senior Member
 
Join Date: August 16, 2007
Posts: 139
Now, no one can efile.
__________________
"When the people fear the govt there is tyranny, when the govt fears the people there is liberty."
Thomas Jefferson
Jack_Bauer24 is offline  
Old April 7, 2014, 02:59 PM   #4
Sharkbite
Senior Member
 
Join Date: November 4, 2013
Location: Western slope of Colorado
Posts: 696
There is no provision to upload print cards on an Efile application. Hence it only works for Trusts and Corps/LLC's

Right now the entire Efile system is down anyway so it dosent matter. The "best guess" is the system is being redone to fix all the issues it was having. Could be months before its up and running again. Or it could be tomorrow....
Sharkbite is offline  
Old April 7, 2014, 03:23 PM   #5
Willie Lowman
Senior Member
 
Join Date: March 5, 2009
Location: Uh-Hi-O
Posts: 2,453
Keep checking back every hour so when the new system launches, we can overload and crash it just like the old one!
Willie Lowman is offline  
Old April 7, 2014, 04:01 PM   #6
Sharkbite
Senior Member
 
Join Date: November 4, 2013
Location: Western slope of Colorado
Posts: 696
Hahahahaha

Man, im really hoping whatever they do fixes it. The way it was working was simply un-sat

A for profit company would be lut of business with a website that bad. AND thats our Federal Govt??? Very embarrassing from a technology standpoint. A kid in Pakistan could have written a better program
Sharkbite is offline  
Old April 7, 2014, 06:57 PM   #7
Willie Lowman
Senior Member
 
Join Date: March 5, 2009
Location: Uh-Hi-O
Posts: 2,453
That's pretty close to how I would have put it, Sharkbite. I couldn't post what I really thought about that system because of TFL's profanity policy but you summed it up pretty well.
Willie Lowman is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.07085 seconds with 7 queries