The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The North Corral > Curios and Relics

Reply
 
Thread Tools
Old July 12, 2013, 01:37 PM   #1
easyliven88
Member
 
Join Date: June 7, 2013
Location: Macomb County Michigan
Posts: 51
Yugo sks won't recock

I'm at wits end here!! For some reason my Yugo will fire/eject my first round, when I pull the trigger for the second round the trigger has not been recocked. I have cleaned the gas valve/tube/piston, I even did the paper clip trip to make sure there is no gas leakage going on. After the first round is fired I'm checking to make sure the bolt is all the way in battery but still won't be recocked.

So I'm thinking that the bolt isn't traveling far back enough to recock the trigger?? Its really starting to depress me lol.. Any ideas?
easyliven88 is offline  
Old July 12, 2013, 03:02 PM   #2
MC 1911
Senior Member
 
Join Date: February 19, 2011
Location: Virginia
Posts: 144
Is it a 59/66 A1,if so make sure the gas valve is in the correct position. If it's up that setting is for the grenade launcher & will only let it fire 1 at a time. Also check to see if there a shock buff in it. If so take it out.

Last edited by MC 1911; July 12, 2013 at 08:55 PM.
MC 1911 is offline  
Old July 13, 2013, 12:59 PM   #3
P5 Guy
Senior Member
 
Join Date: December 1, 2005
Location: Tampa Bay
Posts: 1,148
Is the recoil spring in backazzwards and binding before the bolt and carrier have gone all the way back?
I'm thinking that the gas port is open and not giving the bolt/carrier enough of a push as stated above.
P5 Guy is offline  
Old July 13, 2013, 03:04 PM   #4
easyliven88
Member
 
Join Date: June 7, 2013
Location: Macomb County Michigan
Posts: 51
Gas port is closed and pushed to the right...I've tried everything I can think of, Smithy, here I come lol. I'll update what the Smith says....
easyliven88 is offline  
Old July 22, 2013, 07:46 PM   #5
HankC1
Senior Member
 
Join Date: April 4, 2005
Posts: 320
Yugo SKS is known for gas valve leak. Paper clip trick is one way to try to fix it, more in the link below.
http://www.sksboards.com/smf/index.php?topic=4191.0
HankC1 is offline  
Old July 23, 2013, 07:33 PM   #6
tater134
Senior Member
 
Join Date: August 22, 2009
Location: NE,PA
Posts: 390
Mine was the same way when I bought it several years ago. The paperclip trick is a quick fix and mines had a paperclip O ring in it for at least 5-600rds without a hiccup.
tater134 is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.07485 seconds with 7 queries