The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Hide > The Art of the Rifle: Semi-automatics

Reply
 
Thread Tools
Old October 3, 2013, 02:05 PM   #1
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
Iver Johnson Trailblazer

I got a free TrailBlazer and I'm learning why it was free. The finish is why I thought it was free, nope. It won't fire. About 4 times in 4 minutes of trying it went off. Any suggestions? This gun is very dirty, but I think it would fire still. If I can get it work I play to refinish the stock and get everything reblued.
WV_gunner is offline  
Old October 4, 2013, 08:48 AM   #2
lee n. field
Senior Member
 
Join Date: October 12, 2002
Location: The same state as Mordor.
Posts: 3,411
Quote:
Any suggestions? This gun is very dirty,
clean it real well first?
__________________
"As was the man of dust, so also are those who are of the dust, and as is the man of heaven, so also are those who are of heaven. Just as we have borne the image of the man of dust, we shall also bear the image of the man of heaven. "
lee n. field is offline  
Old October 13, 2013, 01:17 PM   #3
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
After some fiddling, with the stock off, I got it to work. Today I dissembled it, cleaned it, worked still, and then I put the stock back on. Won't work. Took it off again, it still clicks. Thinking I had the bolt holding the stock on to right, I loosened the bolt, firing pin still won't click. I took the bolt completely out and held the stock on with my hands, still won't click. It seems to work fine wothout the stock. Any ideas?
WV_gunner is offline  
Old October 14, 2013, 08:11 AM   #4
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
Trigger guard was installed wrong by a previous owner
New problem, I never noticed till now. Gun will only work upside down. Gravity is affecting something and I don't know what.
WV_gunner is offline  
Old October 14, 2013, 08:14 AM   #5
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
If I rack the bolt while the gun is upside down, the hold it normal, the gun works. I'm clueless why the gun has to be upside to rack the bolt for the trigger to function.
WV_gunner is offline  
Old October 31, 2013, 11:39 AM   #6
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
I have shot the gun. Racked the bolt upside down and it fired when held right side up. It does not cycle though.
WV_gunner is offline  
Old November 15, 2013, 01:46 PM   #7
WV_gunner
Senior Member
 
Join Date: December 14, 2011
Location: WV
Posts: 660
I tried CCI's, still have to cock it upside down, I got it to cycle once. It also double fired once too. I'm calling it a lost cause. I'm going to eventually buy a Savage for parts.
WV_gunner is offline  
Old November 17, 2013, 10:11 AM   #8
gyvel
Senior Member
 
Join Date: August 30, 2009
Location: Northern AZ
Posts: 5,229
Not real familiar with that gun, but it sounds like a spring is either missing, disengaged or improperly installed. Have you checked that?

Numrich has a schematic, albeit a crappy one.
gyvel is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.08221 seconds with 9 queries