The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Conference Center > General Discussion Forum

Reply
 
Thread Tools
Old July 4, 2013, 04:20 PM   #1
Camo.cm2
Junior Member
 
Join Date: July 4, 2013
Posts: 3
LR 308 handguard rail kit, not free float

I just purchased a new LR 308. It has the factory hand guards on it and I want to upgrade them to a four rail system but all the systems I have found are for a free floated barrel, and I'm pretty sure that mine is not free floated. I could be mistaken in thinking this but I will add photos as soon as I can. If I am correct, does anyone know of some decent quality and fairly priced rail systems fitting this model?
Any help is greatly appreciated!
Camo.cm2 is offline  
Old July 4, 2013, 04:22 PM   #2
zoomie
Senior Member
 
Join Date: January 23, 2006
Location: WY
Posts: 1,741
There are dozens of handguards that will fit. Most important question is budget. How much do you want to spend?

Yours can be free floated. If you buy a freefloat handguard, your barrel will be, by definition, free floated. All that means is the only attach point for the handguard is at the upper receiver. No part of the barrel around the gas port touches the handguard.
zoomie is offline  
Old July 4, 2013, 05:05 PM   #3
SgtLumpy
Senior Member
 
Join Date: January 2, 2013
Posts: 779
Sorry, but I gotta play dumb again.

What's a "LR" 308?


Sgt Lumpy
SgtLumpy is offline  
Old July 4, 2013, 05:11 PM   #4
zoomie
Senior Member
 
Join Date: January 23, 2006
Location: WY
Posts: 1,741
Specific DPMS model.



http://www.dpmsinc.com/LR-308_ep_124-1.html
zoomie is offline  
Old July 4, 2013, 05:26 PM   #5
Camo.cm2
Junior Member
 
Join Date: July 4, 2013
Posts: 3
Awesome, so making sure I understand you correctly, any free float rail for that model should work just fine?

This is a picture of my handguard/ gas block, will that work with the free float kit?
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (124.7 KB, 2 views)

Last edited by Camo.cm2; July 4, 2013 at 05:31 PM. Reason: Picture addition
Camo.cm2 is offline  
Old July 4, 2013, 05:31 PM   #6
zoomie
Senior Member
 
Join Date: January 23, 2006
Location: WY
Posts: 1,741
I'm reluctant to use the word "any" because somebody always finds the exception, but in general... yes.

Anything on this page ought to work for you: http://www.midwayusa.com/find?newcat...ensionid=18932

You might need a specialized wrench to install it. Just google or youtube the specific handguard you decide on for installation instructions.
zoomie is offline  
Old July 4, 2013, 05:38 PM   #7
Camo.cm2
Junior Member
 
Join Date: July 4, 2013
Posts: 3
Thanks for the help! That page has exactly what I was looking for!
Camo.cm2 is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.07593 seconds with 10 queries