The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > Forum Support > Site Questions and Tech Support (NO FIREARMS QUESTIONS)

Closed Thread
 
Thread Tools
Old January 11, 2012, 01:26 PM   #1
Hal
Senior Member
 
Join Date: October 9, 1998
Location: Ohio USA
Posts: 7,435
Wasssup with the blank posts?

Wasssup with the blank posts?
It just seems to have started the last day or so.
I'll type out somethng and hit submit and the post is empty.

@ first I thought it was just me, but, I see there's a number of other blank posts.

Is it some kind of a time out issue or something?
Hal is offline  
Old January 11, 2012, 02:13 PM   #2
Mal H
Staff
 
Join Date: March 20, 1999
Location: Somewhere in the woods of Northern Virginia
Posts: 14,513
We noticed them starting yesterday morning, and are looking into it. No resolution yet. I think it has to do with the abnormally high traffic we are starting to get on the site.
Mal H is offline  
Old January 11, 2012, 03:51 PM   #3
Mike Irwin
Staff
 
Join Date: April 13, 2000
Location: Northern Virginia
Posts: 35,982
"I'll type out somethng and hit submit and the post is empty."

Yep. What you can do, though, is when you see that your post is empty, use the back button on your browser to go back to the message entry screen. What you typed in may still be there. Hit the submit button again, and hopefully it will take.
__________________
"The gift which I am sending you is called a dog, and is in fact the most precious and valuable possession of mankind" -Theodorus Gaza

Baby Jesus cries when the fat redneck doesn't have military-grade firepower.
Mike Irwin is offline  
Old January 11, 2012, 08:01 PM   #4
Buzzcook
Senior Member
 
Join Date: November 29, 2007
Location: Everett, WA
Posts: 5,620
I was able to fix it by editing the blank post.
Buzzcook is offline  
Old January 12, 2012, 05:19 AM   #5
Sparks1957
Senior Member
 
Join Date: September 4, 2011
Location: Vermont
Posts: 1,470
Having the same problem here.
Sparks1957 is offline  
Old January 12, 2012, 06:45 AM   #6
Mike Irwin
Staff
 
Join Date: April 13, 2000
Location: Northern Virginia
Posts: 35,982
Everyone is having the same problem. We're looking into it.
__________________
"The gift which I am sending you is called a dog, and is in fact the most precious and valuable possession of mankind" -Theodorus Gaza

Baby Jesus cries when the fat redneck doesn't have military-grade firepower.
Mike Irwin is offline  
Old January 12, 2012, 10:11 AM   #7
Hal
Senior Member
 
Join Date: October 9, 1998
Location: Ohio USA
Posts: 7,435
Notepad is your friend....
Select all - copy - paste & spell check then submit..

Anyhow - thanks - I thought it was just my Dell and Win7/IE9 acting goofy.
Hal is offline  
Old January 12, 2012, 07:23 PM   #8
tyme
Staff
 
Join Date: October 13, 2001
Posts: 3,159
Here's what's known so far:

It's not database corruption.
It's not any local code mods to vbulletin.
It appears to be a problem on the php side; debug output placed right before vbulletin saves post data to the database shows a lack of post content some of the time.

The bug usually disappears post content, but sometimes it leaves behind part of a url tag and the url, if there is one in the post.

Unfortunately, there are no readily apparent causes; the vbulletin php code hadn't been changed for a while before this started happening on Tuesday. All prior changes from standard vbulletin code are minor and shouldn't affect posting. It seems unlikely that code that was working before would suddenly start breaking, so there must be some external but as yet undiagnosed cause.

Until this is resolved, if you see a blank post, press the browser's back button, copy your post to the clipboard, then click the browser's forward button, edit the empty post, and paste the post content in. Then save changes.
__________________
“The egg hatched...” “...the egg hatched... and a hundred baby spiders came out...” (blade runner)
“Who are you?” “A friend. I'm here to prevent you from making a mistake.” “You have no idea what I'm doing here, friend.” “In specific terms, no, but I swore an oath to protect the world...” (continuum)
“It's a goal you won't understand until later. Your job is to make sure he doesn't achieve the goal.” (bsg)

Last edited by tyme; January 13, 2012 at 08:24 AM.
tyme is offline  
Old January 12, 2012, 10:26 PM   #9
kinggabby
Senior Member
 
Join Date: March 22, 2011
Location: OKC
Posts: 473
Maybe it is a troll program that just hates you and loves to delete your posts? .... Wait that means he hates me too .. I am sad now
kinggabby is offline  
Old January 12, 2012, 10:32 PM   #10
nate45
Senior Member
 
Join Date: July 15, 2007
Location: Illinois
Posts: 3,746
..
__________________
"No free man shall ever be debarred the use of arms."- Thomas Jefferson
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
(>_<)
nate45 is offline  
Old January 12, 2012, 10:59 PM   #11
Shadi Khalil
Senior Member
 
Join Date: September 23, 2006
Location: Alexandria, VA
Posts: 4,960
It happens to me when I try to post pics. I also usually access the site from tapa talk. Don't know if that helps..
Shadi Khalil is offline  
Old January 13, 2012, 08:13 AM   #12
Don P
Senior Member
 
Join Date: December 17, 2005
Location: Florida
Posts: 4,792
For once I checked before posting. Same problem here. All I ask of the staff is when it is corrected please let the members know. Thanks to all the computer wiz kids.
__________________
NRA Life Member, NRA Range Safety Officer, IDPA Safety Officer
As you are, I once was, As I am, You will be.
Don P is offline  
Old January 13, 2012, 12:32 PM   #13
Hawg
Senior Member
 
Join Date: September 8, 2007
Location: Mississippi
Posts: 11,718
I've got to where every time I make a post I copy it first. Then hit edit and paste and submit.
Hawg is offline  
Old January 13, 2012, 12:34 PM   #14
Mike Irwin
Staff
 
Join Date: April 13, 2000
Location: Northern Virginia
Posts: 35,982
Everyone please read the announcement that is at the top of each forum.

It makes suggestions for a work around until our tech guys can get a handle on this one.
__________________
"The gift which I am sending you is called a dog, and is in fact the most precious and valuable possession of mankind" -Theodorus Gaza

Baby Jesus cries when the fat redneck doesn't have military-grade firepower.
Mike Irwin is offline  
Old January 13, 2012, 02:47 PM   #15
Buzzcook
Senior Member
 
Join Date: November 29, 2007
Location: Everett, WA
Posts: 5,620
Just did the edit and repost thing. got another blank post. repeating the edit repost worked the second time.

In the first re-edit I added a reason for the edit. Possibly the new line caused the second blank post.
Buzzcook is offline  
Old January 13, 2012, 04:07 PM   #16
Mal H
Staff
 
Join Date: March 20, 1999
Location: Somewhere in the woods of Northern Virginia
Posts: 14,513
That's the first I've heard of a retry failing, but I'm not surprised. It was bound to happen sooner or later, and the odds were getting better with every failed post.
Mal H is offline  
Old January 13, 2012, 05:44 PM   #17
tyme
Staff
 
Join Date: October 13, 2001
Posts: 3,159
Mal found the cause, which had been reported as a problem reported for vbulletin 4.x. We've downgraded pcre because apparently 8.21 has a bug. (Pcre was upgraded weeks ago but php hadn't been restarted until Tuesday, so that's when it started using the new version of the library.) We'll see if the problem's fixed now.

I'm certain it's fixed at this point (+4 hrs)
__________________
“The egg hatched...” “...the egg hatched... and a hundred baby spiders came out...” (blade runner)
“Who are you?” “A friend. I'm here to prevent you from making a mistake.” “You have no idea what I'm doing here, friend.” “In specific terms, no, but I swore an oath to protect the world...” (continuum)
“It's a goal you won't understand until later. Your job is to make sure he doesn't achieve the goal.” (bsg)

Last edited by tyme; January 13, 2012 at 10:10 PM.
tyme is offline  
Old January 13, 2012, 06:55 PM   #18
boostedtt91
Senior Member
 
Join Date: January 28, 2011
Location: Danville, Pa
Posts: 518
same issue for me as well. I just have to go back into the post and edit it and repost and then it will work
boostedtt91 is offline  
Old January 13, 2012, 07:48 PM   #19
Mal H
Staff
 
Join Date: March 20, 1999
Location: Somewhere in the woods of Northern Virginia
Posts: 14,513
boosted - did you get your blank post after or before tyme's post above yours?


Everyone - please post a quick note here if you get any blank posts from this point on so we'll know if it's fixed.
Mal H is offline  
Old January 15, 2012, 01:24 AM   #20
Mal H
Staff
 
Join Date: March 20, 1999
Location: Somewhere in the woods of Northern Virginia
Posts: 14,513
It appears the crisis is over. There hasn't been a single blank post since the instant tyme reverted PCRE back to V 8.20 on Friday.

I'll close this one down as fixed.
Mal H is offline  
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.10785 seconds with 9 queries