The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Skunkworks > Handloading, Reloading, and Bullet Casting

Reply
 
Thread Tools
Old April 12, 2007, 12:14 AM   #1
Mr Beta
Senior Member
 
Join Date: March 13, 2007
Location: San Antonio, Texas
Posts: 232
Reloading Blanks

Is there a way that one could load blanks to fire?
Preferably ones that would cycle in a semi.
Mr Beta is offline  
Old April 12, 2007, 01:09 AM   #2
44 AMP
Staff
 
Join Date: March 11, 2006
Location: Upper US
Posts: 11,319
Blanks

Getting a semi auto to cycle with blanks always involves some kind of modification to the gun.

The military uses blank adaptors that fasten to the outside of the barrel and restrict the bore. There is no way to make blanks function in an autoloader without some kind of device to plug the barrel (and this doesn't always work).

Movie "prop" guns are modified to work with blanks, and are unsafe to use live ammo in.
__________________
All else being equal (and it almost never is) bigger bullets tend to work better.
44 AMP is offline  
Old April 12, 2007, 03:04 AM   #3
Mr Beta
Senior Member
 
Join Date: March 13, 2007
Location: San Antonio, Texas
Posts: 232
Figured so
Mr Beta is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.06190 seconds with 9 queries