The Firing Line Forums

Go Back   The Firing Line Forums > The Hide > The Dave McCracken Memorial Shotgun Forum

Reply
 
Thread Tools
Old November 16, 1998, 10:16 AM   #1
Andy
Member
 
Join Date: October 27, 1998
Location: Rhinelander WI home, Hougton MI school
Posts: 91
My dad just got a new 11-87 special purpose. Its supposed to shoot 2 3/4" and 3". Went out grouse hunting and it wouldn't eject shells. Now have a 11-87 single shot. He was shooting 2 3/4" low brass. Does it need high brass to work? Any help is appreciated.
Andy is offline  
Old November 16, 1998, 11:05 AM   #2
Rob Pincus
Senior Member
 
Join Date: October 9, 1998
Location: Hotels
Posts: 3,677
We have an 11-87 in the house that is pretty finicky with light shells. But it works fine with Remeington STS light target loads. I guess if it starts with an "11" it likes green shells.

------------------
-Essayons
Rob Pincus is offline  
Old November 16, 1998, 11:23 AM   #3
Andy
Member
 
Join Date: October 27, 1998
Location: Rhinelander WI home, Hougton MI school
Posts: 91
Rob:
Thanks for the advice. Something else funny happened that I forgot to mention. After we got back we took it apart and the very top o-ring was busted. (The rubber one) Took the o-ring off of an 1100 and put it on there. The gun still didn't eject but the o-ring was fine. The book says to clean the gun before use but of course my dad just yanked it out of the box and started blasting holes in the sky while chasing grouse around. This might have something to do with it but I'm nut sure. Also the book says that the gun should have a little spring in there somewhere on the barrel. We can't find it. Maybe thats the problem too. Who knows. We're still messing with it. Haven't tried heavier loads yet. It will probably have to wait until after deer season. Thanks,

Andy
Andy is offline  
Old November 16, 1998, 06:03 PM   #4
Andy
Member
 
Join Date: October 27, 1998
Location: Rhinelander WI home, Hougton MI school
Posts: 91
Looked at Remington's website and found out that indeed it doesn't like low brass. Problem solved. Still don't know why the o-ring broke.

Andy
Andy is offline  
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
This site and contents, including all posts, Copyright © 1998-2014 S.W.A.T. Magazine
Copyright Complaints: Please direct DMCA Takedown Notices to the registered agent: thefiringline.com
Contact Us
Page generated in 0.06111 seconds with 9 queries