PDA

View Full Version : Mossberg 500 Feeding problem


fball1208
October 24, 2007, 05:48 AM
I have a Mossberg 500 20ga that is failing to feed rounds. The rounds are about 1/8in short of the chamber when feeding. Does anyone know any possible fixes to htis problem? Thanks

Unclenick
October 24, 2007, 01:22 PM
Do you mean they are not going all the way in? Sure you're not trying to shove a 3" 20 ga. shell into a 2 3/4" 20 ga. chamber? Read the stamping on the gun barrel to be sure it matches the length printed on the box of shells.

fball1208
October 24, 2007, 02:22 PM
The elavator does not seem to pick the shells up high enough to feed the rounds into the chamber at all. It will shot either 3 or 2 3/4 shells. The shells dont even come up high enough to feed into the chamber. If i manually feed rounds it it works fine but it will not come out of the magazine tube onto the elavator into the chamber

Ledbetter
October 24, 2007, 05:50 PM
It sounds like it needs a thorough cleaning, including taking out the internal components and making sure the cartridge interruptor and cartridge stop are not bent. They're probably just crudded up.

I know this because I just cleaned mine. You need a manual if you don't have one.

Good luck.

fball1208
October 25, 2007, 11:03 AM
Its an older Gun probably 15yrs old. I gave it a good cleaning including removing and cleaning all internal parts. What is the best way to see if the parts are bent? should they be flush to the sides or the back ends slightly stick out?


Thanks

Superhouse 15
October 26, 2007, 02:21 PM
When in doubt, take it to the gunsmith. Don't try bending parts or anything if you're not familiar with the design. Also check to see if the forearm nut is tight, a loose pump can cause the same problem.

fball1208
October 26, 2007, 05:56 PM
Thanks for the replies, I think that it is on its way to the gunsmith this weekend :(

Ledbetter
October 29, 2007, 01:38 PM
Make sure you clean the inside of the magazine tube as well.